Arita Baaijens Desert songs

20 jaar verloren in de woestijn nu eindelijk thuis gekomen

Arita Baaijens. Desert Songs, het boek en de tentoonstelling.

Het is een heel persoonlijk boek, dat de afsluiting vormt van twintig jaar reizen door de woestijn. Reiservaringen, kamelen, nomaden, ontdekkingsreizigers, ontmoetingen en een expeditie met een handelskaravaan. ¨Soms kroop ik ‘s nachts uit mijn slaapzak en liep over het zand, rillend van de kou én zielsgelukkig omdat ik in de flonkerende sterren was, de onpeilbare ruimte om me heen en het koele zand onder mijn voeten.¨

Ruim 100 foto’s.
Prijs € 29,95

Het boek is natuurlijk bij de reisboekhandel te koop, maar er is ook een leuke tentoonstelling aan verbonden tot half september in het Museon, Stadhouderslaan 37 in Den Haag.

De tentoonstelling Desert Songs is een audio-visuele tocht door de woestijn van Egypte en Soedan. De show speelt zich af in de intimiteit van een ruime Arabische tent. Arita vertelt in zes beeldverhalen over haar grote liefde en verslaving: de woestijn. Ze legt uit hoe zij zich voorbereidt en kamelen koopt. Ze neemt bezoekers mee naar de nomaden en laat zien hoe deze overleven in de extreme omstandigheden van de woestijn. Ook bezoekt zij haar oude vrienden in het door oorlog geteisterde Darfur.
www.museon.nl