Floris de Vijfde pad geheel herzien

Amsterdam – Bergen Op Zoom en door naar…. Parijs!

Van het Floris V-pad (LAW 1-3) is een nieuwe gids verschenen. In deze volledig herziene uitgave loopt de hoofdroute van Amsterdam naar Bergen op Zoom. De totale lengte van de route is 245 km. De gids wordt zaterdag 28 februari op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI officieel gepresenteerd.

Het Floris V-pad leidt dwars door een oer-Hollands landschap over onverharde dijken en paden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn open gesteld. Vele kilometers lang loopt de wandelaar over graskades, tiendwegen en jaagpaden. Exclusieve en rustige paden door waardevolle natuur.

Dam als vertrekpunt
Deze zesde, gewijzigde herdruk begint in Amsterdam, bij de Dam. En dat is nieuw. Langs de Amstel gaat het via Diemen en Weesp naar Muiden, om daar de oude route weer op te pakken.

Muiderslot
Wie een bezoek brengt aan het Muiderslot, begrijpt meteen waarom het Floris V-pad hierlangs voert. De graaf is hier niet alleen ontvoerd, maar in de nabijheid van het kasteel is hij ook vermoord. Wandelen over het Floris V-pad is dus ook een tocht door de geschiedenis. Onderweg kruist de route de wegen die de vermaarde graaf ooit ging.

Hollandse Waterlnie
Daarnaast biedt de route een kennismaking met de Hollandse Waterlinie, Kinderdijk, de Biesbosch en aantrekkelijke stadjes als Oudewater en Willemstad.

Internationale route
Het Floris V-pad is met deze herziene druk het eerste deel van de internationale route die van Amsterdam naar Parijs voert. Want in Bergen op Zoom, waar het Floris V-pad eindigt, kan de wandeling vervolgd worden over GR12 naar Parijs.

Informatie
Het Floris V-pad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is natuurlijk te koop bij uw reisboekhandel.


Tip van uw reisboekhandel : De lijst met overnachtingsadressen van hotels en campings langs de route staat niet meer in gedrukte gids, maar als een actuele lijst op de routepagina van het Floris V–pad op de website www.wandelnet.nl.

De route en gids kwamen tot stand dankzij financiële bijdragen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, en de inzet van vele vrijwilligers van het Wandelplatform.