Kefalonia eindelijk ontdekt

Niet verder vertellen ..eindelijke een reisgids over Kefalonia en Ithaka

Nieuwe reisgids over eilanden Kefalonia & Ithaka

Nederlandse Hettie Metaxas-Putman beschjrijft pareltjes Ionische Zee

De ongerepte Griekse eilanden Kefalonia en Ithaka zijn met de lancering van de reisgids ‘Ontdek Kefalonia & Ithaka’ goed op de kaart gezet. De Nederlandse auteur Hettie Metaxas- Putman Cramer raakt de juiste snaar en neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis langs de prachtige natuur, rustieke dorpjes, witte stranden en turkooizen zee.
AfbeeldingOok de mythische wereld van Homerus en het oude koninkrijk van de slimme Odysseus komen aan bod. Deze parels van de Ionische Zee ademen nostalgie en schoonheid uit, net als de informatieve gids.

Nog nauwelijks ontdekt
De eilanden Kefalonia en Ithaka zijn door toeristen nog nauwelijks ontdekt. Kefalonia, het op vijf na grootste eiland van Griekenland, is als vakantiebestemming met name geliefd bij de Grieken zelf.

Veel Atheners hebben er een tweede huis en verruilen de hectiek van de hoofdstad voor idyllische baaitjes, fraaie natuur, pittoreske dorpjes en rust. Ithaka is één van de kleinste Ionische eilanden en staat wereldwijd bekend als thuisbasis van Odysseus. De twee vormen een uitstekende reiscombinatie voor stilte- en rustzoekers op zoek naar nostalgie en schoonheid. De reisgids ‘Ontdek Kefalonia & Ithaka’ is hierbij een uitstekende informatiebron.

Praktisch en overzichtelijk
De reisgids bestaat uit vijf delen, waarvan de eerste twee betrekking hebben op Kefalonia. De hoofdstukken vertellen over wat het eiland en de bewoners te bieden hebben. Er is onder meer een kleurrijke beschrijving van de historische achtergrond, de natuur, de overnachtings-mogelijkheden en wat er zoal te koop is aan lokale specialiteiten.

Proef bijvoorbeeld eens mándoles (gesuikerde amandelen), tijmhoning of robolá (lokale witte wijn). Er zijn daarnaast uitgebreide routes opgenomen met de fraaiste plekjes. Het derde en vierde deel is gereserveerd voor de wetenswaardigheden van Ithaka. Tot slot geeft de auteur allerlei handige tips over de eilanden. Zo is het praktischer om Kefalonia te ontdekken met een eigen vervoermiddel.

Auteur
De van oorsprong Amsterdamse Henriëtte Metaxas woont en werkt sinds 1981 op Kefalonia en is getrouwd met de burgemeester van zuidoost Kefalonia. Samen met haar echtgenoot heeft ze zich verdiept in de mythologie en geschiedenis van de eilanden. Een gedegen achtergrond om de lezer mee te nemen op een reis door het fascinerende verleden en heden.

Gastvrijheid
In het voorwoord schrijft ze: ‘Bij iedere stap die u op de eilanden zet, zult u meer in de ban raken van de gastvrijheid en de betoverende atmosfeer. Mijn wens is dat u zich hier, na uw eerste kennismaking met de omgeving en de bewoners, als een nieuwe Odysseus helemaal thuis gaat voelen.’

Informatie
De reisgids is verkrijgbaar voor € 15,- bij de reisboekhandels in Nederland. Kijk voor verkoopadressen op

Over Kefalonia en Ithaka
Als pareltjes van de Ionische Zee zijn de eilanden Kefalonia en Ithaka een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Zij staan bekend om hun prachtige landschappen, rustieke dorpjes, witte stranden en helderblauwe zee. Kefalonia – het eiland waar het verhaal ‘Captain Corelli’s Mandolin’ zich afspeelde – telt zo’n 32.000 inwoners. De bijnaam ‘bloemeneiland’ komt voort uit de heerlijke bloemengeur die er hangt en de enorme variëteit aan kruiden, bloemen en planten.

Door het gematigde klimaat kent Kefalonia milde winters en relatief koele zomers, en de zon schijnt er volop gedurende het gehele jaar. Ithaka is een klein eiland met 3.000 inwoners, vormt een provincie met Kefalonia en heeft een rijke historie. Het is wereldwijd bekend als de thuisbasis van Odysseus. Zie ook www.kefalonia.gr