Malawi in de voetsporen van dr. Livingstone

Malawi in de voetsporen van dr. Livingstone

2013-06-23 –

Reisboekhandel geeft eigen reisverhaal uit ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan.

 

Harry en Nasja Berg, de eigenaren van reisboekhandel Stanley & Livingstone reisden in het najaar van 2012 door Malawi en schreven hun reisverslag. Het boek behandeld drie thema’s.


1    Reisverslag. Met hoofdstukken over de voorbereiding en de moeilijkheden en ervaringen tijdens de reis die per four weel drive en per boot wordt gemaakt. Er worden veel ontmoetingen beschreven. Ontmoetingen met Afrikaanse chiefs en parkwachters, maar ook met verschillende Nederlanders die in Malawi werken. Ook de lodges komen aan bod. In die zin is het een leuk en nuttig boek voor reizigers die overwegen om naar Malawi te gaan.

2    De voetsporen van dr. Livingstone. Livingstone reisde aan het eind van de 19e eeuw als eerste westerling door Malawi. Een tijd waarin wilde stammen elkaar met speren bevochten en mensen als slaven werden verkocht. Livingstone trachtte er als missionaris vrede te brengen en de slavenhandel te bestrijden. Hij was ondertussen als ontdekkingsreiziger op zoek naar de bronnen van de Nijl. De auteurs gaan op zoek naar zijn sporen. Ze weten uiteindelijk met behulp van oude boeken en kaarten de plekken terug te vinden waar de grote ontdekkingsreiziger heeft gestaan en beschrijven hoe het daar nu is.

3   Ontwikkelingshulp. Een actueel thema. Malawi is een van de armste landen ter wereld. Ontwikkelingshulp is alom aanwezig. Juist in deze tijd staat ontwikkelingshulp echter ter discussie. Wat is er eigenlijk bereikt? Wat gaat er mis en hoe moet het nu verder?

 

Ook aan de vormgeving van dit boek is veel aandacht besteed. Het is gedrukt op Munken print cream papier, gebonden en voorzien van kapitaal bandjes. Ook zijn er 28 prachtige foto’s in opgenomen,  landschappen en portretten die de sfeer van dit land in donker Afrika treffen.

 

MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone. ISBN 9789075295009

Alleen rechtstreeks te koop bij Stanley & Livingstone in Den Haag en bij de andere reisboekhandels van Nederland en Belgie.

Pijs € 14,95

 

 

Cover : MALAWI In de voetsporen van dr . Livingstone

Cover : MALAWI In de voetsporen van dr . Livingstone

 

 

Pagina : 24 / 25 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone

Pagina : 24 / 25 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone

 

Pagina 88 / 89 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone

Pagina 88 / 89 MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone