Reisboekhandels kiezen beste landkaart

Spoorkaart Nederland

reisboek spoorkaart nederlandBeste landkaart
Natuurlijk kun je je treinreis plannen op het internet, maar is het ook leuk om te weten waar je aan voorbij rijdt? Hoe het spoorwegnet loopt, en waar je moet overstappen op een andere aanbieder? Het spoorlandschap werd er immer niet eenvoudiger op met naast NS nieuwe aanbieders als Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

Spoortrajecten
Carto Studio uit Amsterdam, die eerder al de Spoorkaart van Europa uitgaf, maakte daarom dit jaar een volgens de jury erg mooie Spoorkaart van Nederland. De kaart geeft met subtiele kleuren het landschap, rivieren, de natuurgebieden en plaatsen weer. Ook het hoofdwegennet staat in zachte kleuren op de kaart. Daaroverheen zijn luid en duidelijk de spoortrajecten aangegeven.

Staions, sporen en veren
Alle stations zijn groot en klein benoemd, ook de stations in aanbouw. Er zijn verschillende lijndiktes en kleuren voor de verschillende soorten spoor: enkel en dubbelspoor, de HSL, de Betuwelijn en toeristische spoortrajecten. Ook staan de veerbootverbindingen erop en de connecties met het spoor in Duitsland en België. ‘Een leuke kaart voor kaartenliefhebbers die ook handig is voor de treinreizigers’aldus de jury, die het initiatief beloont met het predikaat ‘beste landkaart van 2011′.

Informatie
Spoorkaart Nederland, Schaal 1:400.000
Cartograaf: Paul Benjaminse
Uitg. Carto Studio Amsterdam, prijs € 8,95